ویتنام اعتراض چین در مورد مالكیت جزایر مورد مناقشه را رد كرد
نوشته شده توسط : vzwdolor

به گزارش روز شنبه ایرنا از مالزی به نقل از روزنامه 'استریت تایمز'، مجلس ملی ویتنام كه با تصویت قانون دریایی جدید حاكمیت ویتنام بر دو جزیره 'اسپراتسلی' و 'پاراسلز' را به رسمیت شناخته است، تصویب این قانون را فعالیت قانونگذاری طبیعی خواند و اعتراض چین نسبت به این قانون را تاسف آور دانست.

'لئونگ تانه نگی' سخنگوی وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانه ای اعلام كرد كه این قانون ویتنام فاقد اعتبار و وجاهت قانونی است.

در واكنش به این اقدام ویتنام، چین همچنین با فراخواندن سفیر این كشور در پكن ضمن اعلام مخالفت با این قانون و نیز اعلام موضع چین، مدعی شد كه این جزایر تنها در حوزه اختیارات این كشور است.

مناقشات چین با كشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) بر سر جزایر موجود در دریای چین جنوبی كه گفته می شود برخی از آنها دارای ذخایر عظیم نفت و گاز هستند، باعث تنش هایی بین كشورهای منطقه شده است.

از بین كشورهای آ.سه.آن مناقشات دریایی چین جنوبی بین فیلیپین و چین از سایر كشورها بیشتر است و فیلیپین خواستار حل این مساله از طریق قوانین بین المللی است، اما از سوی دیگر چین خواستار حل این چالش ها از طریق گفت وگوهای دو طرفه است، اگر چه تاكنون تصمیمی در این مورد اتخاد نشده است.

هر چند كه تنش های موجود بین فیلیپین و چین با فراخواندن كشتی های دو طرف از جزایر 'اسكاربورگ شولا' در هفته های اخیر كمتر شده و همین امر نیز باعث شده است كه اندونزی از این كاهش تنش ها در منطقه ابراز خرسندی كند، اما این اختلاف ها همچنان با چین وجود دارد.

برخی از كارشناسان منطقه بر این باورند كه اتحادیه آ.سه.آن می تواند در پایان دادن به این تنش ها نقش اساسی ایفا كند.

'چاندار مظفر' رییس جنبش عدالت جهانی مالزی نیز پیش از این با تاكید بر نقش آ.سه.آن در حل بحران موجود گفت: این اتحادیه می تواند با پیشنهاد یك نشست ' آ.سه.آن – چین ' محیطی را برای گفت وگو و ارائه راهكار برای پایان دادن به این منازعات فراهم كند.

وی بر این باور است كه این نشست همچنین می تواند در مورد برخی از مناطق مورد چالش دیگر در دریای چین جنوبی از جمله ادعاهای ویتنام مبنی بر مالكیت جزایر 'پاراسلز' نیز زمینه گفت وگو و حل تنش ها را ایجاد كند.

از آنجایی كه چهار عضو اتحادیه آ.سه.آن در این منطقه با هم منازعه دارند، این كارشناس مالزیایی بكارگیری اتحادیه آ.سه.ان برای حل این چالش را پیشنهادی معقول می داند، نشستی كه نباید هیچ دولت یا موسسه ای دیگر در آن حضور داشته باشد.

در گذشته چین با این رویكرد موافق نبوده است كه در مورد چالش های دریای چین جنوبی به صورت گروهی مذاكره شود، كه در این مورد نیز باید تلاش ها برای راضی كردن چین ادامه داشته باشد تا اتحادیه آ.سه.آن بتواند بدون دخالت های خارجی به چالش های موجود بین چین و كشورهای آ.سه.آن پایان دهد.

آساق**335**2047**





:: برچسب‌ها: تایلند , سبز , پاریس ,
:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: